Randers Bike Week Rotating Header Image

Afslutning af Randers Bike Week

Den sidste etape af Randers Bike Week blev i dag kørt som gadeløb inde i byens centrum og der var lagt op til hæsblæsende tempo og konkurrence til stregen.

Af Joachim Næshave 7/7 2012

Klokken 9.30 gik starten på Randers arrangementet, Randers Bike Weeks sidste etape og det var U11 klassen, som var de første til at skulle afsted . Her blev vinderen Jonni-Micael Niemi fra Tampereen Yritys.

I klassen over, nemlig U13 gik starten klokken 9.55 og der skulle nu køres i 25 minutter på den 800 meter lange rute. Her blev vinderen Mathias Gunnar Malmberg (CK Fix), som kørte sig ind på en samlet førsteplads og dermed tog titlen som vinder i U13 klassen.

Anders Ellingsø må siges at blive den helt store vinder. I U15 klassementet har der hele ugen igennem ikke været den store tvivl om hvem, der skulle iklæde sig den gule førertrøje. Efter fem etaper og fem sejre, kunne Anders Ellingsø fra Vejle CK endeligt kalde sig vinder af U15 klassen.

Jeg har opnået mit mål og det er jeg rigtig glad for.” – sagde vinderen.

Nick Brigsted (Horsens AC) var tilsyneladende den eneste, som på løbets sidste etape, kunne udfordre Anders Ellingsø i kampen om etapesejren, men måtte se sig slået til sidst.

Gadeløbet som i dag, er min klare løbsfavorit og det var her jeg havde satset på en sejr.” – sagde en udmattet Nick Brigsted efter løbet.

U17 klassementet har haft en god konkurrence kørende og der har igennem ugens løb været rift om den gule førertrøje. Dog skulle det i dag ende med, at Jesper Bundgaard Vinkel (Team Bike iN) løb med den samlede sejr. Hvad angik dagens etape, var det dog ikke Vinkels plan at vinde. Han havde travlt nok med at sørge for at forsvare førertrøjen, hvilket han klarede fint.

I stedet blev det Mads Correll, fra Team MAM, der løb med etapesejren, da han til sidst trak overbevisende fra efterfølgerne.

I juniorernes konkurrence var det efter fjerde etape, Christoffer Lisson fra Team Designa køkken – Knudsgaard junior, som var iført den gule trøje da dagens etape skulle igangsættes. Han var da også godt med, indtil et styrt satte en stopper for ham. Mads Würtz var derimod skarp som en nysleben kniv. Efter 10 ud af 35 omgange på den 800 meter lange rute var han i spidsen. Verdensmesteren i enkeltstart formåede at overhale flere af sine konkurrenter med adskillige omgange og kørte sejren i hus på så sikker en måde, at ingen kunne være i tvivl.

Jeg vidste godt, at jeg nok er den bedste til at køre i sving, så jeg lagde mig op foran og pressede på, så de andre til sidst ikke kunne hænge på.” – sagde en glad sejrsherre efter etapen.

I løbets bedste klasse, nemlig klasse A, var der næsten kamp til stregen om at vinde etapen. Den norske rytter Håkon Berger (Ringerike-Kraft-Look), hvis mål var at tage den gule førertrøje fra Frederik Rasmussen (Team Lyngby CC), blev fulgt godt til dørs af Team Tre-fors Thomas Guldhammer, der i sidste sving før mål, desværre kom i uføre og måtte ned og kysse asfalten. Et styrt der tydeligt afspejlede ærgrelse hos den velkæmpende rytter. Slutteligt kørte Frederik Rasmussen hen og forsvarede den gule trøje og blev dermed vinder af A klassens samlede konkurrence.

Stemning og mening om arrangementet blandt ryttere, tilskuere og sponsorer er entydig. ”Randers Bike Week er et arrangement, som helt klart kan bære at være med blandt de bedste i Danmark, og at det vil udvikle sig, og at der vil komme flere deltagere til, håber vi på.” – sagde en tilskuer under løbet.

Hvad de forskellige vindere bliver overrakt i præmie kan du se på nedenstående link. En ting er sikkert, det er ikke småting som sponsorerne har kastet i puljen.