U17 landsholdet varmer op med Randers Bike Week

I disse dage køres etapeløbet Randers Bike Week, og udover deltagelse fra Concordia Forsikring Riwal, Team Designa Køkken og Team Tre-For, er det danske U17 landshold også at finde.

Af Joachim Næshave

U19 og U17 landstræner Henrik Zimber, fanger jeg på hotellets parkeringsplads. U17-klassens enkeltstart er netop blevet kørt, og i hånden har han en god portion pasta som rytterne nu skal have konsumeret, så de igen kan være klar til løb i morgen, når den 77,5 kilometer lange etape står for døren.

Vi har valgt at bruge løbet her som optakt til det kommende Youth Olympics, der foregår i Utrecht i Holland om 14 dage. Løbet her er som skabt til netop at teste rytterne inden vi tager af sted.” – svarer Henrik Zimber på spørgsmålet om, hvorfor de netop har valgt Randers Bike Week som opvarmning.

Omkring bordet i hotellets restaurant sidder også Mathias Norsgaard. Mathias er en af de tre danske ryttere som er blevet udtaget til at skulle køre med ved OL, og spændingen er ikke svær at spore, da spørgsmålet om forventningerne til løbet bliver stillet.

Jeg er selvfølgelig rigtig spændt på at komme derned og opleve den elitære stemning, som vil være der – derudover er det en stor oplevelse for os alle, at folk fra hele Europa kommer og ser på vores landshold præstere. Det bliver rigtigt spændende.”

Svært at vælge

Igennem de seneste måneder, har det været landstrænerens opgave at udvælge de ryttere som han vil have med, og det har ikke været nogen helt nem beslutning, fortæller han – ”Jeg har været rundt i landet og fulgt med i de forskellige rytteres resultater. Mange har kørt rigtig flot cykelløb, hvor jeg har haft mine tvivl om, hvem der skulle med. Det er endt med, at jeg har fulgt min intuition og har de tre ryttere, som jeg føler kan gå hele vejen.”

De tre ryttere, som skal af sted til Holland er Mathias Norsgaard, Anthon Charmig og Frederik Poulsen.

Den 16. Juli stiller landsholdet til start når der skal køres enkeltstart og igen den 18. hvor det gælder den samlede start. Hele holdet er spændt og vil garantere, at De vil gøre deres bedste for at nå målsætning, som er, at hente medaljer ved enkeltstarten.

Følg drengene og deres resultater på DCU’s hjemmeside – og hvis ikke det er nok, bør man kigge forbi Randers i morgen, hvor der køres for at beholde den Gule Førertrøje.