Randers Bike Week starter i Aars

PRESSEMEDDELELSE

Randers Bike Week starter i Aars

Kilde: Ulrik Møberg, CyclingPhoto.dk

Kilde: Ulrik Møberg, CyclingPhoto.dk

Randers Bike Week har for alvor fået bidt sig fast i den danske cykelverden. Det er Danmarks eneste etapeløb, hvor der er felter såvel unge som voksne – og naturligvis også med en klasse for eliten, der har international deltagelse.

Sidste år afviklede man en af etaperne i forbindelse med gadeløbet i Hadsten, og her høstede man nogle gode erfaringer. Arrangørerne ønsker fortsat at udvikle løbet, og dette har bevirket, at man til 2016-udgaven har set sig omkring efter nye muligheder.

Derfor rettede Løbsdirektør, Bjarne Olsen, henvendelse til de erfarne løbsarrangører fra Vesthimmerland Pro Cycling, der i forvejen arrangerer de 3 Nordvestjyske cykelløb på Europatouren samt gadeløbet, Jutlander Bank Grand Prix i Aars.

Denne henvendelse resulterer nu i, at 1. etape af Randers Bike Week i år bliver afviklet 4. august i forbindelse med Jutlander Bank Grand Prix i Aars.

En win-win situation

Alle parter i samarbejdet ser store fordele i samarbejdet.

Bjarne Olsen udtrykker det på følgende vis: ”Det bliver virkelig en kæmpe oplevelse for alle vores unge ryttere, at få lov til at prøve kræfter med gadeløbsruten i Aars, der både er kendt og frygtet for alle brostenene. Elitefeltet vil i år også blive meget stort, da Jutlander Bank Grand Prix de sidste år har haft mere end 100 deltagere – og endda med meget internationale felter. Sidst men ikke mindst betyder det også meget for os, at der traditionelt er mange tilskuere til Jutlander Bank Grand Prix, hvilket vil tilføje en ny dimension for alle ryttere!”

Også løbsdirektør Mogens Kristensen er glad: ”Sidste år var der ca. 500 deltagere i Randers Bike Week fordelt på flere klasser. På denne måde kan vi skabe aktivitet i gaderne i Aars hele dagen, og der vil komme mange tilskuere hele dagen. Med placeringen af løbet i skolernes sommerferie håber vi på at kunne udfordre tilskuerrekorden fra 2013, hvor der var op imod 10.000 tilskuere til Jutlander Bank Grand Prix.”

Om det nye tiltag fortæller Orla Kjær-Christensen, Jutlander Bank: ”Hos Jutlander Bank vil vi løbende forbedre og videreudvikle os. Det gør sig også gældende i forhold til Jutlander Bank Grand Prix, som vi har været hovedsponsor for siden 2009. Med det nye tiltag fortsætter vi denne linje, idet vi på den måde kan byde en masse unge talenter samt deres forældre velkommen til Aars. Måske vil nogle af dem komme og prøve kræfter med eliteløbet om nogle få år.”

Orla Kjær-Christensen oplyser i øvrigt, at den traditionelle reklamekaravane sandsynligvis vender tilbage til løbet efter et års pause. Der er gjort plads til reklamekaravanen i dette års program, og mange ser frem til at opleve reklamekaravanen.